Monthly Archive: април 2019

,,РАЗГОВОРИ СО БИЛКО,, Разговор со Сашо Тасевски – актер, писател, стендап комичар ,,Треба сите да го слушаме нашиот внатрешен глас, тоа е еден вид манифестација на љубовта кон себе,,

Ти благодарам Сашо што веднаш ја прифати мојата покана да бидеш мој следен гостин во оваа рубрика. Се надевам дека сите читатели на www.bidivovortex.mk ќе уживаат во овој наш несекојдневен...

Очекувања…

Она каде што луѓето најчесто и најмногу грешат е фактот што имаат очекувања. Очекувања за некоја нивна замислена слика која во иднина сакаат и треба да ја живеат. Очекувaњата мене...

Отфрлете го чувството на себеобвинување

Честопати во животот ви се појавува чувство на себеобвинување, чувство на вина, грижа на совест или пак каење. Водејќи се од своите претходни избори понекогаш погрешни избори ви се раѓа...