Monthly Archive: ноември 2016

Духовен мир и спокој на еден човек

Креирајќи го Бог човекот, свесен дека секој човек ќе биде со сосема различна душа, со сосема различен карактер од оној другиот, така тој со целосно право им вдахнал живот на...

Прекрасен нов ден

Денес е прекрасен нов ден, сонцето секој миг ќе го отпочне денот со неговото изгревање. Чувството да го дочекаш новиот ден, гледајќи во облаците, во исчекување дека ќе не огрее...

Интервју со Кристина Арнаудова

Кристина, најпрвин би сакала да ти се заблагодарам што веднаш ја прифати оваа моја покана за наше интервју на мојот нов мотивациски портал bidivovortex.mk во рубриката ,,Разговори со Билко,,. Јас...

Зошто не треба да ги откривате вашите планови и желби на другите луѓе

Дали сте забележале дека јавноста многу малку знае за животите на вистински богатите и успешни луѓе? Тие имаат приватни авиони и вили на егзотични места од светот, а од друга...

Tри совршени утрински ритуали на Лујза Хеј

Лујза Хеј тврди дека првиот час после будењето е најважен и дека од него зависи како ќе го поминеме остатокот од денот. Како вие го започнавте денешниот ден? Кои зборови...

Доколку сме постојано негативни и се жалиме, со тоа во нашиот живот привлекуваме повторно иста состојба

Ако сме секогаш негативни и се жалиме со тоа во животот привлекуваме уште повеќе проблеми и така се вртиме во круг. Кога ќе ги измениме нашите мисли и зборови, отвараме...

Интервју со Стефан Радовиќ – ,,Vortex House,, Life coach, Мотивациски говорник од Белград – Србија

  Стефан, на самиот почеток би сакала да ти се заблагодарам што ја прифати мојата покана за ова интервју. Ова прво наше интервју е прво ново интервју на мојот најнов...