Monthly Archive: септември 2016

Vortex семинар – Охрид, 31.08.2016

Vortex семинар – Охрид, 31.08.2016

Vortex Семинар одржан во Охрид, 31.08.2016

Сергеј Варошлија – Првиот и најпознатиот мејкап стилист во Македонија

Љубовта е базата на човековата среќа. Јас имам некоја моја теорија дека љубовта и убавината ќе го спасат светот. За љубов и убавина се живее. Ако не за убавина, тогаш...

Интервју со Тони Михајловски

При самата подготовка на ова мое интервју, ми навираа илјадници прашања кои сакам да ги поставам на еден ваков единствен уникатен и инспиративен лик кој со самата негова појава ми...

Интервју со Оливер Митковски – актер во Македонски Народен Театар

Како ти ги доживуваш овие интервјуа, дали ти претставуваат условно кажано ,,мачење,, или со задоволство ги прифаќаш поканите кои често ги добиваш околу давање интервјуа по сите медиуми? Ако поканата...

Интервју со Јован Куциновски – фотограф

Кога пред вас имате за соговорник, еден млад успешен уметник на кој што кариерата му е во рана почетна фаза, кој што е на почетокот од неговите созданија и творби,...

Интервју со Рисима Рисимкин

Интервју со Рисима Рисимкин- македонски истакнат кореограф, уметнички директор на ‘’ ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ” и уметнички директор и оснивач на ‘’СКОПЈЕ ТАНЦОВАТА АКАДЕМИЈА’’ при ‘’ESRA’’Универзитетот.

Интервју со Васил Зафирчев – Актер и Уметнички директор на Велешкиот Театар

ВАСИЛ, ми претставува огромно задоволство што оваа моја покана да бидеш дел од нашето второ интервју ја прифати веднаш знаејќи колку си преокупиран со многу обврски во моментов. Како воввед...