Category: Автори

Автори на блогот

ЗА ИСКУШЕНИЈАТА ПО ПАТОТ НАРЕЧЕН ЖИВОТ

Секој оној кој живее во духовниот свет и секој оној кој малку подлабоко е навлезен во светот на духовноста знае и свесен е дека е подложен на разновидни животни искушенија...

Очекувања…

Она каде што луѓето најчесто и најмногу грешат е фактот што имаат очекувања. Очекувања за некоја нивна замислена слика која во иднина сакаат и треба да ја живеат. Очекувaњата мене...

Отфрлете го чувството на себеобвинување

Честопати во животот ви се појавува чувство на себеобвинување, чувство на вина, грижа на совест или пак каење. Водејќи се од своите претходни избори понекогаш погрешни избори ви се раѓа...

Љубете се себеси

Од овој сегашен момент можам да донесам само еден заклучок. Сите мои контрасти во својот живот ми се случиле затоа што сама сум ги привлекла во сопствениот живот. Сите тие...

,,Што си ти,, – Првата мотивациска книга на Мотивацискиот Говорник Снежана Билко

  ,,Што си ти,, е мотивациска книга која ќе ве однесе во еден мотивациско творечки свет, свет со многубројни предизвици, искушенија, соочување на различни духовни состојби на радост, љубов, среќа,...

Живејте го сегашниот момент

На сите оние души кои ве повредиле на било каков начин во животот, заблагодарете им се и испратете им многу љубов, од дното на вашата душа, со искрени и чисти...

Бидете креатори на сопствениот живот

Кога ќе размислувате за вашето минато, ќе сфатите дека тоа ве направило тоа што сте денес. Сите луѓе кои некогаш во вашите очи биле лоши всушност биле вашите најголеми учители....

Духовен мир и спокој на еден човек

Креирајќи го Бог човекот, свесен дека секој човек ќе биде со сосема различна душа, со сосема различен карактер од оној другиот, така тој со целосно право им вдахнал живот на...

Прекрасен нов ден

Денес е прекрасен нов ден, сонцето секој миг ќе го отпочне денот со неговото изгревање. Чувството да го дочекаш новиот ден, гледајќи во облаците, во исчекување дека ќе не огрее...

За добрите дела

Престанете да правите добри дела за луѓе кои тоа не го заслужуваат. Почнете да правите добри дела за оние кои тоа вистински го заслужиле. Во текот на животот се среќаваме...